Overgang hjem - barnehage

Den første tiden i barnehagen er viktig for at barnet får en trygg og god start i barnehagen. Både foreldre og barn blir kjent med barnehagen på en rolig og forsiktig måte, slik at det å begynne i barnehagen ikke blir en brå overgang for barna.

I Akasia Laksevåg kirkes barnehage er vi svært opptatt av barnas behov for trygghet og omsorg, spesielt når barnet begynner i barnehagen. Vi setter av god tid, følger tett opp og vi tilpasser rutiner slik at barnet får etablere gode relasjoner til oss voksne og til de andre barna.

Vi tilpasser tilvenningen etter barnets behov, i samarbeid med foreldre.

Ved barnehagestart opprettes en tilknytningskontakt, som følger barnet spesielt den første tiden. Dette gir barnet trygghet og skaper gode relasjoner.

Nye foreldre får tilbud om en oppstarts samtale.