Omsorg og trygghet i barnehagen

Vi jobber for at foreldre og foresatte opplever at barnas beste blir ivaretatt, og at personalet har god dialog med foreldre og barn. Vi legger til rette for en variert, aktiv og trygg hverdag gjennom lek, læring og samhold. Barna får mulighet til å oppleve glede i samhandling med andre og til å utvikle gode relasjoner, både til barn og voksne. Vi jobber for at barna opplever tiden i barnehagen som trygg, positiv og lærerik, og at latter og humor preger hverdagen.

Vi jobber aktivt med å dele opp barnegruppene i mindre grupper. Ved å være tett på sikrer vi voksne at hvert enkelt barn blir sett og hørt.

For en del barn er det viktig å få forklaringer og beskjeder god til i forkant av at ting skal skje. Da gir vi dem det. Omsorg er også å sette tydelige grenser og skape forutsigbarhet i barnehagehverdagen.

I forhold til de yngste barna som trenger stell og bleieskift, er det viktig at vi tar oss tid til barnet og samtaler, leker og tøyser litt. Vi behandler barnet med varsomhet, slik at stellesituasjonen blir en hyggelig og positiv opplevelse for barnet.

Trygghet anser vi som et grunnleggende fundament for videre læring. Vi setter av god tid til tilvenning for hvert enkelt barn, nettopp for at de skal få mulighet å føle trygghet til oss og barnehagen før de skal ta denne arenaen i bruk uten mamma eller pappa ved sin side.