Førskolegruppe

Målet er å gjøre overgangen fra barnehage til skolen så trygg som mulig. Det siste året før skolestart legges det opp til egne aktiviteter gjennom en førskolegruppe.

Her jobbes det med konsentrasjon og utholdenhet, kunne ta imot felles beskjeder, oppgaver av ulik art som for eksempel går på tallforståelse, rom og tid, kunne mestre blyantgrep, klippe, lime etc.

Gjennom meningsfulle aktiviteter skal førskolebarn få et fantastisk sisteår i barnehagen. De skal få de beste forutsetningene for livslang læring og oppleve sammenheng mellom barnehage og skole.
Planene i førskolegruppen blir lagt opp etter årshjulet til barnehagen, og fagområdene i rammeplanen.

Vi jobber prosjektbasert med de syv kunnskapsområdene. I tillegg har vi ekstra fokus på:

• Vente på tur
  • Rekke opp hånden
  • Av- og påkledning
  • Øve på å gå med ryggsekk
  • Mestre overgangssituasjoner
  • Holde oppmerksomhet over tid
  • Ta imot og utføre individuelle og felles beskjeder

Mer informasjon om opplegg kommer fortløpende gjennom barnehageåret. Vi besøker de ulike skolene som barna skal begynne på, for at barna skal få en tryggere overgang til skolen.

• Barnehagen overfører informasjon om barnet til skolen, etter samtykke fra
    foreldre.
  • Om våren møter enhetsleder/pedagog skolene og får informasjon om hva
    skolene gjør for å legge til rette for en god skolestart fra barna.
  • Dersom foreldrene ønsker det, eller barnet er meldt å ha behov for spesiell
    tilrettelegging, kan barnehage og skole ha et eget overføringsmøte
    sammen med foreldrene. Foreldre styrer hvilken informasjon skolen skal
    ha.
  • Barna får komme på besøk på skolen og har førskole-dager.
  • Noen av skolene kommer på besøk til barnehagen for å hilse på
    førskolebarna.