Livsmestring og helse

Vi i Akasia Laksevåg kirkes barnehage jobber i år videre med satsingsområdet «Livsmestring og helse». Med bakgrunn i fjorårets arbeid med fysisk og psykisk helse, retter vi i år særlig fokus på relasjonskompetanse, samarbeid og språk.

Det er mange behov som skal dekkes for at barna skal utvikle seg, trives og fungere i hverdagen. Barna trenger grunnleggende tillit og positiv selvoppfatning. De har behov for tilhørighet i en gruppe, struktur og forutsigbarhet, noe som er en forutsetning for god psykisk helse.

Barna lærer turtaking, og å hevde sine meninger og ønsker. Det å bli lyttet til bygger opp evne til mestring og stimulerer til å prøve ferdighetene sine i nye situasjoner. For at denne læringen kan skje, må barna ha etablert en god og trygg tilknytning til personalet.

Vårt mål for dette barnehageåret er at barna:

• Snakker til hverandre på en hyggelig måte
  • Lytter til det andre formidler
  • Tilbyr andre hjelp
  • Venter på tur