Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

"Barn hjelper barn"

I barnehagen lærer barna om viktigheten av å vise solidaritet og medmenneskelighet, i den forbindelse deltar vi hvert år i et solidaritetsprosjekt. I arbeidet med solidaritetsprosjektet fokuser vi på temaene empati, solidaritet, nestekjærlighet, og toleranse.

 

Vi jobber i år med temaet «Barn hjelper barn» fordi vi mener solidaritet og nestekjærlighet er grunnleggende verdier.

 

«Barn trenger foreldre» er et flott prosjekt som drives av 3 bergensere, deriblant en tidligere mormor i barnehagen. De driver et barnehjem i Uganda som har kapasitet til å ta imot 60 barn, i dag er det 41 barn.

 

Behovet er enormt, og legges driften ned, betyr det at barna går en uviss skjebne i møte. De fleste av dem er foreldreløse barn i alderen 0-5 år, noen er funksjonshemmede eller uten familie som kan ta seg av dem.

 

Barnehjemmet er inndelt i seks hjem, med en mor i hvert hjem, med ansvar for 8-10 barn. Målet er at barnehjemmet kan drives videre, og på sikt øke bemanning og kapasitet.

 

Personvern